Vánoční Omega 3 kapr – Fakulta rybářství a ochrany vod České Budějovice 2017

Vánoční Omega 3 kapr - Fakulta rybářství a ochrany vod České Budějovice 2017
11. 12. 2017
Kamila Matějková
 Prodejna ryb „Ryby pro zdraví“ byla zřízena Fakultou rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích v roce 2012.
Prodejnu nově doplní zpracovna ryb otevřená v roce 2015. Nové prostory budou sloužit zejména k zpracování ryb z vlastní produkce (Omega 3 kapr) a výrobě kvalitních rybích výrobků podle HACCP norem (Caviar Sturgeon Friendly). Zpracovna ryb se také zabývá charakteristikou a posuzováním ryb jako vstupní suroviny pro další tržní využití v maloobchodní síti.
Pracovníci prodejny a zpracovny zkouší receptury nových výrobků z ryb a ověřují jejich uplatnění na trhu (užitný vzor – rybí paštika). Současně studenti fakulty budou mít možnost posoudit a získat praktické zkušenosti s výrobou a prodejem sladkovodních a mořských ryb.
Prodejna a zpracovna „Ryby pro zdraví“ mimo klasického zpracování ryb připravuje také rautová menu z ryb na konference, rodinné oslavy a firemní akce. (www.rybyprozdravi.cz)

Podobné příspěvky

Zobrazit všechny aktuality