14. – 17. 10. 2021 – projekty 72 hodin – registrace projektů pro rok 2021 spuštěna

14. - 17. 10. 2021 - projekty 72 hodin - registrace projektů pro rok 2021 spuštěna

Spustili jsme registraci projektů pro rok 2021. Hlavní termín akce je 14.–17. října. Pevně věříme, že letošní ročník zvládneme bez omezení.Připravili jsme si pro Vás několik novinek. Sledujte dále náš web a Facebook, budeme je zveřejňovat postupně v průběhu prázdnin a září.

https://www.72hodin.cz/blog/registrace-projektu-spustena

Jak budou vypadat letošní trička?

Pokud jste zvědaví jak budou vypadat letošní trička, je tento článek určen právě vám 

Tak jako každý rok jsme pro každého koordinátora, který do akce zaregistruje projekt připravili tričko zdarma. Jelikož slavíme 10leté jubileum, nemůže tato informace na tričku chybět. Zároveň je nám trochu líto triček, která jsme připravili pro loňský, pandemií výrazně ovlivněný, rok. Proto těm z vás, kterým se loni projekt nepodařilo uskutečnit nabízíme možnost obdržet tričko s loňským motivem. 

Varianta 1 – koordinátorské tričko

Varianta 2 – tričko „Výzvy“

Trička budete mít možnost nakoupit i v našem e-shopu: eshop.72hodin.cz

Co je to projekt 72 hodin

Jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit, které se v ČR konají již po deváté.

Kdykoliv během těchto 72 hodin (14.–17. října 2021) a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě, či jejich okolí. Výsledkem těchto projektů bude mnoho úsměvů, radosti, dobrých pocitů z vykonané práce a mnoho dalších pozitivních účinků.

Do projektu je samozřejmě možné se zapojit i jakkoliv jinak. Například vymyslet úklidovou akci, zazpívat seniorům, či natřít autobusovou zastávku. Nápadů je mnoho a ne vždy se k nějakému kroku rozhoupeme, projekt 72 hodin je vhodnou příležitostí, jak udělat to, na co se už dlouho chystáte …

Co je cílem projektu

Cílem 72 hodin je zapojit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby společně dokázali mnoho! Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe. Díky pořádání jednotlivých projektů také posílit vztahy v místních komunitách a vytvořit hodnoty a zajímavé podněty pro smysluplné trávení volného času. Dále také navázat partnerství s místními radnicemi a podnikateli v obcích.

Kdo a jak se může zapojit

Projekt je určen dětem i rodičům, mladým lidem, neziskovým organizacím, ale i neformálním skupinám a jednotlivcům, zkrátka všem, kteří podporují myšlenku dobrovolnictví a není jim cizí nezištně pomoci druhým, nebo svému okolí.

Vymyslete s kamarády projekt, který vás bude bavit, zlepší vaše okolí, pomůže lidem kolem vás, nebo jen někoho potěší. Na našem webu, či facebooku (www.facebook.com/72hodin.cz) naleznete mnoho informací o tom, jak postupovat, aby se vaše nápady proměnily na skutečnost. Dívejte se kolem sebe! Ve vašem okolí je spousta věcí, které se dají vylepšit, mnoho lidí, kteří potřebují pomoc, a mnoho takových, kteří se chtějí při práci bavit! Už teď se na ně moc těšíme!

Projekty budou probíhat po celém Česku od čtvrtka 14. října 2021 od 12:00 do neděle 17. října 2021 do 12:00. Projekty mohou být libovolně dlouhé. Může se tedy jednat jen o několikahodinovou aktivitu, či o třídenní maratón dobrovolnických pra­cí.

Podobné příspěvky

Zobrazit všechny aktuality